• Search on this blog

    Teacher's Day Quiz all questions and answers


    See All Answers in TABLE CLICK HERE
    1 of 17: Since when India is celebrating Teacher’s Day?
    A. 1962
    B. 1972
    C. 1965
    D. 1975
    Answer : A
    2 of 17: How Teacher’s Day is originated?
    A. Birthday of Jawaharlal Nehru
    B. Birthday of Indira Gandhi
    C. Birthday of Dr. Sarvapalli Radhakrishnan (100%)
    D. None of the above
    Answer : C
    3 of 17: Which of the following statement is/are correct about Dr. Sarvepalli Radhakrishnan:
    A. He became the first Vice President of India and was elected to the constituent assembly of India.
    B. In 1954 he was awarded with Bharat Ratna.
    C. He had received the Peace Prize of the German Book Trade in 1961.
    D. All are correct (100%)
    Answer : D
    4 of 17: Who said that “Teaching is not a profession, a way of life”?
    A. Dr. Radhakrishnan
    B. Swami Vivekananda
    C. Gulzarilal Nanda
    D. Narendra Modi(100%)
    Answer : D
    5 of 17: When Dr. Radhakrishnan became the President of India?
    A. 1952
    B. 1962 (100%)
    C. 1972
    D. 1982
    Answer : B
    6 of 17: University Education Commission was formed in which year?
    A. 1928
    B. 1935
    C. 1948(100%)
    D. 1950
    Answer : C
    7 of 17: In 1931 Dr. Sarvapalli Radhakrishnan became the Vice Chancellor of which University?
    A. Mysore University
    B. Andhra University (100%)
    C. Karnataka University
    D. None of the above
    Answer : B
    8 of 17: On which date in India Teacher’s Day is celebrated?
    A. 14 November
    B. 5 October
    C. 5 September (100%)
    D. 5 October
    Answer : C
    9 of 17: Guess who was the teacher of Lord Krishna?
    A. Dronacharya
    B. Sandipani Muni (100%)
    C. Rishi Visishtha
    D. Garga Muni
    Answer : B
    10 of 17: In which subject Dr. Radhakrishnan had done his Post Graduation?
    A. Science
    B. Sociology
    C. History
    D. Philosophy (100%)
    Answer : D
    11 of 17: Which among the following body inaugurated 'World Teachers Day'?
    a) Red Cross
    b) UNESCO (100%)
    c) United Nations
    d) SAARC
    Answer : B
    12 of 17: When is Teachers Day celebrated in India?
    a) 5th September (100%)
    b) 25th October
    c) 7th July
    d) 14th August
    Answer : A
    13 of 17: Who among the following personalities is not / has not been a teacher?
    a) Maria Montessori
    b) Stephen Hawkin
    c) Jawaharlal Nehru 5%
    d) Albert Einstein
    Answer : C
    14 of 17: When is World Teachers Day celebrated?
    a) 5th April
    b) 5th August
    c) 5th October 5%
    d) 5th April
    Answer : C
    15 of 17: In whose honour is Teacher's day celebrated in India?
    a) Mahatma Gandhi
    b) Dr. S. Radhakrishnan 4%
    c) Pt. Jawaharlal Nehru
    d) Swami Vivekananda
    Answer : B
    16 of 17: When was first Teacher's Day celebrated in India?
    a) 1944
    b) 1965
    c) 1962 5%
    d) 1988
    Answer : C
    17 of 17: What is the theme for the World Teachers' Day 2006?
    Opening doors to a better World
    Teachers Expanding Horizons
    Quality Teachers for Quality Education 5%
    Teachers, a force for change
    Answer : C

    Go directly to Amulyam Quiz... Click Here

    All Answers in table

    SNOANSWER
    1A
    2C
    3D
    4D
    5B
    6C
    7B
    8C
    9B
    10D
    11B
    12A
    13C
    14C
    15B
    16C
    17C
    If you found any wrong Answer Please Comment bellow.

    Search new Quiz

    1 comment:

    Sponsored by