
A) Ganesha (63%)
B) Shiva (25%)
C) Indra (5%)
D) Brahma (7%)
Answer : A
2 of 10: According to Hindu mythology, who was also known as Dashanana?
A) Dasaratha (11%)
B) Ravana (83%)
C) Kubera (2%)
D) Rama (4%)
Answer : B
3 of 10: According to Hindu mythology, who was the father of Shani?
A) Chandra (9%)
B) Agni (10%)
C) Vayu (5%)
D) Surya (76%)
Answer : D
4 of 10: According to Hindu mythology, who stole the horse of King Sagara?
A) Indra (81%)
B) Vishnu (13%)
C) Shiva (3%)
D) Brahma (3%)
Answer : A
5 of 10: According to Hindu mythology, which sage ate the demon Vatapi?
A) Uttanka (12%)
B) Vasistha (19%)
C) Agastya (58%)
D) Gautama (11%)
Answer : C
6 of 10: According to Hindu mythology, who is the chief of Nagaloka?
A) Vasuki (65%)
B) Takshaka (16%)
C) Kaliya (13%)
D) Ananta (6%)
Answer : A
7 of 10: According to Ramayana, whose wife was Ruma?
A) Sushena (10%)
B) Sugriva (75%)
C) Hanumana (3%)
D) Kumbhakarna (12%)
Answer : B
8 of 10: In the Mahabharata, who built the palace of the Pandavas at Indraprastha?
A) Agni (4%)
B) Maya (47%)
C) Vishwakarma (39%)
D) Indra (10%)
Answer : B
9 of 10: According to Egyptian mythology, who is regarded as the sun god?
A) Ra (52%)
B) Anubis (11%)
C) Osiris (17%)
D) Iris (20%)
Answer : A
10 of 10: According to Hindu mythology, who cursed Kama so that he would be burnt to ashes in the fire from Shiva's eyes?
A) Brahma (40%)
B) Indra (13%)
C) Agastya (26%)
D) Parvati (22%)
Answer : A
Go directly to Amulyam Quiz... Click Here
All Answers in table
| SNO | ANSWER | 
|---|---|
| 1 | A | 
| 2 | B | 
| 3 | D | 
| 4 | A | 
| 5 | C | 
| 6 | A | 
| 7 | B | 
| 8 | B | 
| 9 | A | 
| 10 | A | 
| If you found any wrong Answer Please Comment bellow. | |
 
 
 Copyright ©
Copyright © 
No comments:
Post a Comment